دانلود پایان نامه بررسی مطالعه شرایط آب و هوایی مؤثر برکشت محصول گندم در شهرستان شوش
خلاصه و فهرست کلی:
چکیده
گندم یکی از محصولات استراتژیک جهان میباشد که تحت تاثیر پدیده اقلیم قرار دارد. در بین عوامل مختلف تاثیرگذار در تولید محصولات کشاورزی، شرایط جوی و اقلیمی از مهمترین متغیرهای محیط طبیعی بوده که انسان در مقیاس کوچک و آن هم با صرف هزینههای گزاف، قادر به کنترل آن نیست. بنابراین تنها راه ممکن برای مقابله با محدودیتهای طبیعی بخصوص محدودیتهای اقلیمی، شناخت این محدودیتها و سازگاری با آنها و لحاظ مدیریت محصولات زراعی است..
مقدمه
آب و هوا یکی از مهمترین عواملی است که در طول تاریخ مورد توجه بشر بوده و کمتر فعالیت کشاورزی وجود دارد که در طول روز با یک یا چند عامل هواشناسی برخورد نداشته باشد. بنابراین یکی از مهمترین عوامل موثر در فعالیتهای انسانها بویژه در بخش کشاورزی، آب و هوا است، بطوری که هرکشتی در هر منطقهای باید با توجه به شرایط اقلیمی انجام شود و در غیر این صورت عملیات کشاورزی ممکن است با شکست مواجه شود. محدویت و مرزهای تولید محصولات کشاورزی وابسته به شرایط اقلیمی است..
بیان مسئله
یکی از عوامل سازنده محیط زیست و شاید از اساسی ترین آنها اقلیم است. عناصر و عوامل اقلیمی بر همه موارد زندگی انسان موثرند تاثیر این عوامل بر مکانیابی شهر و یا روستا و نوع زندگی انسانها و چشم انداز مساکن به روی محصولات کشاورزی بوده است. تاثیر اقلیم بر پوشش گیاهی به اندازهای است که در گذشته انواع آب و هوا را با نوع پوشش گیاهی تعیین میکردند. در سالهای اخیر که کشاورزی صنعتی شده، هنوز عامل اقلیم در تعیین زمان کشت، نوع کشت، طول مدت کشت و زمان برداشت اثر مستقیم دارد..
فهرست مطالب
چکیده
مقدمه
فصل اول: طرح تحقیق
1-1- مقدمه
1-2- بیان مسئله
1-3- انگیزه و اهداف تحقیق
1-4- ضرورت انجام تحقیق
1-5- سوالات تحقیق
1-6- فرضیههای تحقیق
1-7- پیشینه تحقیق
1-7-1- پیشینه خارجی
1-7-2- پیشینه داخلی
1-8- روش تحقیق
1-8-1- روش جمع آوری دادهها
1-8-2- نرم افزارهای مورد استفاده
1-8-3- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
1-9- کاربرد نتایج تحقیق
1-10- جنبه نوآوری و جدید بودن تحقیق
1-11- محدودیتها و مشکلات تحقیق
فصل دوم: ادبیات تحقیق
2-1- مقدمه
2-2- جغرافیای کشاورزی
2-3- نقش اقلیم در جغرافیای کشاورزی
2-4- هواشناسی کشاورزی
2-5- شکل زمین
2-6- بررسی تاریخچه تولید و مصرف گندم در ایران و جهان
2-7- مشخصات گیاه شناسی گیاه گندم
2-7-1- ریشه
2-7-2- ساقه
2-7-3- برگ
2-7-4- گل و گل آذین گندم
2-7-5- گرده افشانی و لقاح
2-7-6- میوه دانه
2-8- گندم و محیط رشد آن
2-9- تیپ های رشد گندم
2-9-1- تیپ بهاره
2-9-2- تیپ پائیزه
2-9-3- تیپ حد واسط یا دوفصله
2-10- مرحله آمادهسازی زمین
2-10-1- ماخار
2-10-2- شخم
2-10-3- دیسک
2-10-4- ماله (لولر)
2-10-5- کودپاشی
2-10-6- بذر پاشی یا بذرکاری
2-10-7- مرزبندی و آبیاری
2-11- تاریخ کشت گندم
2-12- روشهای کشت گندم
2-12-1- روش کرتی
2-12-2- روش خطی یا فارویی
2-12-3- روش نواری
2-12-4- روش کشت بذر بر روی پشته
2-13- مراحل رشد گندم
2-13-1- جوانه زدن و سبزه شدن
2-13-2- پنجه زنی
2-13-3- ساقه رفتن
2-13-4- غلاف رفتن
2-13-5- ظهورسنبله و گلدهی
2-13-6- مرحله دانه بستن و رسیدن
2-14- تاثیر اقلیم بر رشد گندم
2-14-1- درجه حرارت
2-14-2- نور
2-14-3- رطوبت و بارندگی
2-14-4- باد
2-14-5- تنش یخ زدگی در گندم
2-15- نیاز آبی و خاکی گندم
2-15-1- نیاز آبی
2-15-2- نیاز خاکی
2-16- علفهای هرز گندم
2-16-1- علفهای هرز پهن برگ
2-16-2- علفهای هرز باریک برگ
2-17- روشهای کنترل علفهای هرز گندم
2-17-1- کنترل زراعی
2-17-2- کنترل شیمیایی
2-18- آفات و بیماریهای گیاه گندم
2-18-1- سن گندم
2-18-2- زنگ گندم
2-18-3- سیاهک گندم
2-19- نحوه برداشت گندم
2-20- مدل و روش استفاده شده در تحقیق
2-20-1- مدل بولین
2-20-2- روش ضریب همبستگی پیرسون
فصل سوم: سیمای جغرافیای منطقه مورد مطالعه
3-1- مقدمه
3-2- موقعیت جغرافیایی استان خوزستان
3-3- موقعیت جغرافیایی شهرستان شوش
3-4- توپوگرافی شهرستان شوش
3-5- زمین شناسی شهرستان شوش
3-6- وضعیت خاکشناسی شهرستان شوش
3-6-1- تیپ تپهها
3-6-2- تیپ فلاتها و تراسهای فوقانی
3-6-3- تیپ دشتهای آبرفتی رودخانه ای
3-7- منابع آب در شهرستان شوش
3-7-1- آبهای سطحی
3-7-1-1- رودخانه کرخه
3-7-1-2- رودخانه دز
3-7-1-3- رودخانه شاوور
3-7-2- آبهای زیرزمینی
3-8- ویژگیهای اقلیمی منطقه مورد مطالعه
3-8-1- سیستم زمستانه
3-8-2- سیستم تابستانه
3-9- عناصر آب و هوایی شهرستان شوش
3-9-1- دما
3-9-2- بارش
3-9-3- رطوبت نسبی
3-9-4- تبخیر
3-9-5- باد
3-9-6- ساعات آفتابی
3-10- طبقه بندی اقلیمی
3-10-1- روش دمارتن
3-10-2- روش آمبرژه
فصل چهارم: دادهها، روش کار و یافتههای تحقیق
4-1- مقدمه
4-2- داده ها
4-3- روش تحقیق
4-4- بررسی عناصر اقلیمی
4-4-1- لایه دما
4-4-2- رابطهی بین تغییرات دمای سالانه و میزان تولید
4-4-3- لایه بارش
4-4-4- رابطهی بین تغییرات بارش سالانه و میزان تولید
4-4-5- لایه ساعات آفتابی
4-4-6- رابطهی بین تغییرات ساعات آفتابی سالانه و میزان تولید
4-4-7- لایه رطوبت نسبی
4-4-8- رابطهی بین تغییرات رطوبت سالانه و میزان تولید
4-4-9- رابطهی بین تغییرات باد سالانه و میزان تولید
4-4-10- رابطهی بین تغییرات تبخیر سالانه و میزان تولید
4-5- بررسی عناصر توپوگرافی
4-5-1- لایه ارتفاع
4-5-2- لایه شیب
4-5-3- لایه نوع خاک
4-5-4- توزیع کاربری اراضی
4-5-5- لایه فاصله از رودخانه
4-6- تلفیق لایههای اطلاعاتی
4-7- رابطهی بین تغییرات عملکرد محصول گندم آبی و سطح زیر کشت
4-8- تجزیه و تحلیل آماری عناصر اقلیمی شوش در ارتباط با کشت گندم در دوره آماری 12 ساله (1391-1380)
فصل پنجم: آزمون فرضیه ها، نتیجه گیری و ارائه پیشنهادها و راهکارها
5-1- مقدمه
5-2- آزمون فرضیه ها
5-2-1- فرضیه اول
5-2-2- فرضیه دوم
5-3- نتیجه گیری
5-4- ارائه پیشنهادها و راهکارها
فهرست منابع
چکیده لاتین
جدول2-1- فهرست علفهای هرز غالب مزارع گندم در مناطق اقلیمی مختلف کشور
جدول2-2- تعداد علفهای هرز پهن برگ و باریک برگ موجود در اقلیمهای مختلف
جدول3-1- مساحت و درصد طبقات ارتفاعی در شهرستان شوش
جدول3-2- مساحت و درصد طبقات شیب در شهرستان شوش
جدول3-3- مساحت و سهم نسبی واحدها و تپه های اراضی محدوده مطالعاتی شهر شوش
جدول3-4- مقادیر میانگین ماهانه دما بر حسب درجه سانتیگراد در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-5- مقادیر میانگین ماهانه بارش بر حسب میلیمتر در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-6- مقادیر میانگین ماهانه رطوبت نسبی بر حسب درصد در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-7- مقادیر میانگین ماهانه جمع تبخیر بر حسب میلیمتر در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-8- مقادیر میانگین ماهانه باد حداکثر در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-9- مقادیر میانگین ماهانه جمع ساعات آفتابی در ایستگاه سینوپتیک شوش
جدول3-10- اقالیم مختلف و ضرایب خشکی مربوطه به روش دمارتن
جدول3-11- شاخص خشکی و نوع اقلیم ایستگاه شوش
جدول3-12- پارامترهای مورد نیاز این طبقه بندی و ضریب رطوبتی آمبرژه برای نقاط مختلف
جدول4-1- اطلاعات و ارقام هواشناسی و محصول گندم آبی شوش
جدول4-2- سطح زیر کشت، میزان تولید و میزان عملکرد در واحد سطح گندم آبی سالیانه شوش
جدول4-3- ارزش وزنی و کلاس بندی میزان دمای سالانه شوش
این فایل با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد
خلاصه و فهرست کلی:
فصل اول : مباني اقتصاد روستا موضوع علم اقتصاد رابطه اقتصاد و جغرافيا موضوعات علم اقتصاد اقتصاد توليد کشاورزي ................................................................................................20. بنيان اقتصادي بنيان هاي اقتصادي نظام اقتصادي انواع نظامهاي اقتصادي سازمان فعاليتهاي اقتصادي عوامل توسعه اقتصادي روستا جمعيت سرمايه و سرمايهگذاري ابداعات مبادلات بينالمللي رشد جمعيت و توسعه اقتصادي رشد جمعيت و توسعه اقتصاديدر روستا موانع توسعه اقتصادي روستا دورهاي باطل فقر نرخ ناچيز تمركز سرمايه موانع اجتماعي فرهنگي تنگناههاي كشاورزي كمبود نيروي انساني متخصص و ماهر مفاهيم و اصطلاحات پايه در اقتصاد روستايی.............................................................52
فصل دوم : كشاورزي واقتصاد روستايي اقتصاد روستايي ........................................................................................................59 كشاورزي و اقتصاد ملي60 كشاورزي و توسعه روستايي66 چالشهاي عمده توسعه روستايي71 كشاورزي و توسعه اقتصادي روستا79 فرايند توليد در بخش كشاورزي77 مهاجرت و اقتصاد روستايي81 سياستهاي تحول اقتصاد روستايي83 نقش دولت در اقتصاد روستايي و كشاورزي86 ضرورتهاي دخالت دولت در بخش كشاورزي..............................................................87 علل عقب ماندگي اقتصادي نواحي روستايي88 علل دروني90 ـ بالا بودن نرخ رشد جمعيت90 ـ عدم دسترسي به امكانات عمومي:92 ـ غلبه داشتن كشاورزي سنتي به عنوان مهمترين بخش اشتغال و توليد92 ـ محدوديت منابع توليد93 ـ عدم وجود قوه خلاقيت و ابتكار94 ـ كمبود سرمايه و كالاهاي سرمايهاي94 ـ كوچكي، تعدد وپراكندگي قطعات زراعي95 عوامل بيروني98 ـ دو گانگي چند گانگي اقتصادي كشور98 ـ عقب ماندگي تكنولوژي99 ـ نابرابري100 - درآمد - هزينه خانوار شهري و روستايي....103 ـ الگوهاي توسعه105 - قوانين و مقررات و اثرات اقتصاد سياسي........................................................................................106 نقش مسكن در اقتصاد روستايي109 تاثير فعاليت اقتصادي بر روي اشكال مساكن110 سازمانهاي مديريتي روستا115 توسعه نظام دانش و اطلاعات كشاورزي ......................................................................111 فصل سوم : بنيانهاي اقتصادي روستا منابع و عوامل توليد بخش كشاورزي118 زمين118 تقسيم بندي اقتصادي زمين130 آب پائين بودن راندمان آبياري142 اقتصاد آب در مناطق روستايي144 عرضه اقتصادي آب144 تقاضاي آب145 نيروي انساني149 راهبردهاي بكارگيري نيروي كار مازاد155 اشتغال و بيكاري در مناطق روستايي156 اشتغال در مناطق روستايي158 وضعيت اشتغال و تحولات آن در بخشهاي مختلف اقتصادي162 ساخت آموزشي شاغلين بخش كشاورزي168 سرمايه170 نقش سرمايه در بخش كشاورزي170 اهميت تمركز سرمايه در مناطق روستايي173 منابع تامين سرمايه - منابع مالي رسمي منابع مالي غير رسمي زمينه هاي سرمايه گذاري در روستا نقش سرمايه به عنوان يك عامل توليد سرمايهگذاري در جهت توسعه و بهبود استفاده از منابع آب و زمين سرمايهگذاري در زمينههاي نيروي انساني و تحقيقات نقش بازاريابي در اقتصاد روستايي بازاريابي محصولات كشاورزي عمليات بازاريابي عوامل بازار شيوه بررسي اقتصاد روستا .....................................................................................226
فصل چهارم صنايع روستايي
صنايع روستايي، تعاريف و ويژگيها خصوصيات و ويژگيهاي صنايع روستايي .....................................................................................222 صنايع روستايي در ايران ....................................................................................223 توسعه صنايع روستايي با هدف توسعه روستايي توسعه صنايع روستايي با هدف توسعه بخش كشاورزي..............................................................231 تعريف صنايع روستايي در ايران نواحي صنعتي روستايي مزاياي ايجاد نواحي روستايي ................................................................................. 246 موانع توسعه صنعتي روستاها
این فایل با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد
خلاصه و فهرست کلی:
سرانجام بحول و قوه و ياري خدا تصميم گرفتم و كتاب را تصحيح و نواقص را تكميل و اشتباهات را در پاورقي تذكر دادم و مطالب بي فائده اي كه از غير قرآن نقل شده بود حذف و بجاي آن موضوعات سودمند را با اشاره بمآخذ آنها آوردم، و در هركجا احتياج به شرح بيشتري بود در حاشيه توضيح دادم، و سيره رسول خدا را از بعثت تا رحلت نگاشته بدان افزودم. و قضايايي را كه استاد جادالمولي آورده بود به نوبه خويش ذكر كردم و چنان در كتاب استاد جادالمولي تصرف شده كه نمي توان اين كتاب را ترجمه آن دانست و لذا آنرا ترجمه و اقتباس گفتم تا امر مشتبه نشود و اشكالي بر مترجم محترم وارد نيايد.
دانلود پایان نامه تعيين ضريب گياهي و پهنه بندي نياز آبي سيب زميني
این فایل با فرمت Word بوده و قابل ویرایش است و همچنین آماده پرینت می باشد
بخشی از متن:
كشاورزي وزراعت در ايران بدون توجه به تأمين آب مورد نيازگياهان ميسرنيست. بنابراين بايستي برنامه ريزي صحيح براي آن بخصوص درشرايط خشكسالي صورت گيرد. برنامه ريزي صحيح مستلزم محاسبه دقيق نياز آبي گياهان ميباشد. براساس روشهاي موجود مبناي محاسبات نياز آبي گياهان ، تبخيرـ تعرق مرجع و ضرائب گياهي است. تبخير ـ تعرق مرجع توسط لايسيمتر اندازه گيري ميشود و براي سادگي كار ميتوان آنرا با توجه به نوع منطقه از روشهاي تجربينيز تخمين زد. ضرائب گياهي نيز از مطا لعات لايسيمتر قابل محاسبه است. اين ضرائب تابعي از عوامل مختلفي از جمله اقليم ميباشد. بنابراين بايستي درهر منطقه اي با دقت براي هرمحصولي محاسبه شود. (19) براي محاسبه و برآورد مقدارتبخير ـ تعرق سازمان خوار باروكشاورزي ملل و متحد«FAO » تقسيم بندي زير را منظور نموده است: